About us in English
Lördag 20 juli 2024

Filmer/bilder

The Extreme Altitude Challenge 2006

Vågflygning i Vågå, Norge (5.3 MB).

Upp bland molnen

En segelflygning i bilder (2.9 MB).

Segelflygningar

Segelflygning

Beskrivning av hur en segelflygning kan gå till.

Ensam i lufthavet

Junior och nybliven segelflygare - en flygning i ord.

Segelflygutbildning

Segelflyg - en billig men utmanande väg att bli pilot

Skolstart med motorseglare.

Linköpings Segelflygklubb kan erbjuda hela den utbildning som krävs för ett segelflygcertifikat. Certifikat för segelflygare gäller inte för motorflyg eller tvärtom. Däremot bygger all flygning på samma grunder, så du har stor fördel av segelflygutbildningen om du senare skulle vilja pröva på någon annan flygsport. Vi kan också erbjuda dig utbildning på motoriserade segelflygplan (TMG) som du kan flyga på ditt segelflygcertifikat.

Flyglektion i ett segelflygplan.

Du kan vara 15 år för att börja segelflyga

För att börja segelflyga skall man minst fylla 15 år under det år man påbörjar sin utbildning. Någon övre gräns finns inte så länge som man är vid god hälsa och har syn eller synkorrektion motsvarande kraven för körkort. Innan man börjar flyga måste man därför genomgå en medicinsk kontroll hos en flygläkare.

Det obligatoriska kravet på att lämna in ett utdrag ur belastningsregistret har tagits bort. Klubben har dock rätt att efterfråga utdraget, innan utbildningen påbörjas.

Vi anpassar utbildningen för dig

Du måste också kunna lägga ned den tid som krävs med flyglektioner samt teorikurser. Med hög takt i utbildningen tar det ungefär 4-5 månader att ta certifikat men vanligtvis brukar det vara lämpligt att sprida ut det över två säsonger. Alternativt kan man genomföra sin utbildning under mer intensiva former under en hel vecka dag- och kvällstid då man bara ägnar sig åt segelflygning. Det finns också möjlighet att genomgå intensivkurser i svenska segelflygförbundets regi. Vi kan hjälpa dig att välja det som är bäst för dig